همانطور که میدانید در راهاندازی سیستم گرمایشی، انتخاب رادیاتور خوب و مناسب نقش بسیار زیادی در عملکرد آن دارد؛ به همین دلیل باید میان رادیاتور پردهای (آلومینیومی) و پنلی (فولادی) بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ازآنجاییکه هرکدام از رادیاتورهای پرهای و پنلی خصوصیات و ویژگیهای خاص خود را دارند؛ برای انتخاب بهترین گزینه باید ابتدا اطلاعات کاملی درباره آنها به دست آورده و سپس آنها را از لحاظ فاکتورهای مختلف و گوناگون باهم مقایسه کنید.
در این مقاله قصد داریم به طور کامل فرق رادیاتور پره ای و پنلی را انجام دهیم تا بیشتر از پیش با خصوصیات آنها آشنا شده و در نهایت بر اساس سلیقه و نیاز خود، بهترین و مناسبترین رادیاتور را برای سیستم گرمایشی خود انتخاب کنید.
آشنایی با رادیاتور پره ای یا آلومینیومی
قبل از اینکه تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است نگاهی جامع به این نوع از رادیاتورها داشته باشیم تا بیشتر از پیش با آنها آشنا شوید.
رادیاتور پرده ای یا آلومینیومی از آلومینیوم خشک ساخته شده است. همانطور که از اسم این رادیاتور مشخص است، ساختار آن را پرههای مختلفی تشکیل دادهاند. این نوع از ساختار باعث شده که وزن کمی داشته باشد و در صورت وقوع مشکل خاصی، بتوان پرهها را بهصورت جداگانه تعمیر کرد.
رادیاتورهای پرهای میتوانند بین ۱۰۰ الی ۱۳۵ کیلوکالری گرمادهی کنند. البته این مقدار میتواند تا ۲۰۰ کیلوکالری هم افزایش پیدا کند، اما این نوع از رادیاتورها از نظر قیمت بهصرفه نیستند.
رادیاتور پره ای علاوه بر این ویژگیهای عالی، معایب خاصی هم دارند. از جمله مهمترین و اصلیترین معایب این نوع از رادیاتور میتوان به قیمت بالا، احتیاج به هواگیری در بازههای زمانی کوتاه، احتمال بالای شکستن پرهها، راهاندازی توسط نصاب حرفهای و مصرف انرژی بیشتر اشاره کرد.
پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر، مقاله مزایا و معایب رادیاتور آلومینیومی را مطالعه کنید.
آشنایی با رادیاتور پنلی یا فولادی
یکی دیگر از رادیاتورهای بسیار عالی و پرطرفدار، رادیاتور پنلی یا فولادی است. این نوع از رادیاتورها قیمت بسیار مناسبی داشته و خیلی راحت میتوان آنها را نصب کرد. فولاد مورد استفاده در رادیاتورهای پنلی، دارای گریدهای مختلفی است که با افزایش آن، طول عمر رادیاتور بالاتر میرود.
این نوع از رادیاتورها به دلیل ساختار خاصی که دارند، نیازی به هواگیری نداشته و گرمادهی بسیار خوبی را به شما ارائه میکنند. در کنار تمام ویژگیهای مثبتی که رادیاتور پنلی دارد، معایب این رادیاتور در بعضی از مواقع مشکلساز خواهد شد. بیشتر معایب این نوع از رادیاتور بهخاطر خواص فولاد است. از جمله این معایب میتوان به مقاومت کم در برابر خوردگی، ضعف در برابر چکه آب و… اشاره کرد.
مهمترین تفاوت بین رادیاتور پرده ای و پنلی
کسانی که قصد خرید رادیاتور برای سیستم گرمایشی موردنظر خود را دارند، معمولاً با این سؤال مواجه میشوند که از بین رادیاتور پرهای و پنلی کدامیک را خریداری کنیم؟ در پاسخ به این دسته از افراد باید گفت که برای انتخاب بهتر، باید ابتدا تفاوت رادیاتور پرده ای و پنلی را مورد بررسی قرار دهید.
تفاوت رادیاتور پنلی و آلومینیومی زیاد بوده و با بررسی دقیق آنها بهراحتی میتوانید گزینه موردنظر خود را انتخاب کنید. در ادامه مهمترین و اصلیترین تفاوتهای رادیاتور پرهای و پنلی را معرفی خواهیم کرد.
تفاوت رادیاتور آلومینیومی و فولادی از لحاظ ظاهر
در هنگام مقایسه رادیاتور پره ای و پنلی، باید تمامی فاکتورهای مهم را مورد بررسی قرار داد. بدون شک ظاهر رادیاتور تأثیر زیادی در دکوراسیون منازل و سایر مکانهای دیگر دارد. به همین دلیل باید این ویژگی مهم را در هنگام خرید لحاظ کرد.
ظاهر رادیاتورهای پنلی کاملاً یکپارچه است؛ اما رادیاتورهای پرهای به دلیل برخورداری از ساختار ویژه، ظاهری چندتکه دارند. کسانی که دکوراسیون مدرنی دارند و میخواهند رادیاتور آنها تغییر زیادی در آن ایجاد نکند؛ باید رادیاتور پنلی را انتخاب کنند. این رادیاتور سازگاری بیشتری با انواع دکوراسیونها داشته و حتی در موارد زیادی باعث افزایش محیط منزل میشود.
نکته دیگری که درباره ظاهر رادیاتورهای پرهای و پنلی وجود دارد؛ نحوه تمیزکردن آنها است. رادیاتورهای پنلی به دلیل ظاهر یکپارچه، خیلی راحت با یک دستمال تمیز میشوند، اما در طرف مقابل رادیاتور پرهای به دلیل وجود درزهای مختلف، تمیزکردن آن مقداری سخت و زمانبر است.
تفاوت رادیاتور پرهای با پنلی از لحاظ کار با پکیج دیواری
در حال حاضر بیشتر افراد از پکیج دیواری استفاده میکنند، به همین دلیل میخواهند بدانند که آیا رادیاتور پردهای و پنلی با پکیج دیواری کارکرد خوبی دارند؟ در پاسخ به این دسته از افراد باید گفت که این رادیاتورها قابلیت کار با پکیج دیواری دارند، اما در این زمینه، رادیاتور پنلی گزینه مناسبتری است.
ازآنجاییکه جنس مبدل پکیج دیواری از مس ساخته شده است، با آلومینیم رادیاتور پرهای پیل الکترونیکی را تشکیل میدهند. درواقع این واکنش باعث میشود گاز هیدروژن در داخل رادیاتور و مدار گرمایش آزاد شود. این اتفاق رادیاتور پرهای را نیازمند هواگیری مداوم کرده و در نهایت عمر مفید پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری پایین میآید.
باتوجهبه این اتفاقات میتوان گفت که در صورت استفاده از پکیج دیواری برای سیستم گرمایشی منزل یا سایر مکانهای دیگر، باید از رادیاتور پنلی استفاده شود.
تفاوت بین رادیاتور پنلی و پرهای از لحاظ میزان گرمایش
یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهمی که در تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی باید به آن توجه کنید، میزان گرمایش آنها است. این فاکتور آنقدر مهم است که بهتنهایی روی انتخاب شما برای خرید رادیاتور تأثیر مستقیم میگذارد.
در رادیاتورها واحد بسیار مهمی به نام بازده حرارتی است که باید توجه ویژهای به آن داشته باشید. بازه حرارتی در رادیاتورها نشاندهنده میزان حرارت یا گرمایش انتقالیافته است. برای مثال؛ رادیاتور پنلی ۱۰۰ سانتی، حدود ۱۸۳۲ کیلوکالری بر ساعت بازده حرارتی دارد. این در حالی است که رادیاتور پنلی ۱۰۰ سانتی با ۱۲ پره، بازده حرارتی ۱۸۹۶ کیلوکالری بر ساعت را ارائه خواهد کرد. پس میتوان گفت که رادیاتور پنلی و پرهای از لحاظ میزان گرمایش، تقریباً مشابه همدیگر عمل خواهند کرد.
تفاوت رادیاتور پرهای و پنلی از لحاظ کیفیت و ماندگاری
در هنگام بررسی تفاوت رادیاتور پنلی و آلومینیومی، بسیار مهم است که کیفیت و ماندگاری آنها را بهخوبی بسنجید. برای اینکه میزان کیفیت و ماندگاری رادیاتورها را به دست بیاورید، باید به ساختار آنها توجه کنید.
همانطور که گفتیم؛ رادیاتورهای پنلی از فولاد و رادیاتورهای پرهای از آلومینیوم ساخته شدهاند. ازآنجاییکه مقاومت و ماندگاری فولاد بیشتر از آلومینیوم است، میتوان گفت که رادیاتورهای پنلی کیفیت و ماندگاری بیشتری دارند. اگر به میزان گارانتی آنها هم توجه کنید؛ خواهید دید که گارانتی تعویض رادیاتور پنلی از رادیاتور پرهای بیشتر است.
تفاوت بین رادیاتور پرهای و پنلی از لحاظ تعمیرپذیری
با اینکه تمام رادیاتورها دارای گارانتی تعویض هستند و بهندرت پیش میآید نیاز به تعمیر داشته باشند، اما درواقع تعمیرپذیری آنها یک فاکتور بسیار مهم به شمار میآید.
هنگامی که برای رادیاتور پرهای مشکل خاصی پیش بیاید؛ تعمیر آن بسیار راحتتر و کمهزینهتر است. همانطور که گفتیم؛ ساختار این نوع از رادیاتورها بهصورت پرهای است. هنگامی که برای یکی از این پرهها مشکل خاصی پیش بیاید، شما میتوانید پره موردنظر را حذف کنید و یک پره دیگر بهجای آن قرار دهید.
در طرف مقابل تعمیر رادیاتور پنلی کاملاً منتفی است. این نوع از رادیاتورها به دلیل یکپارچه بودن، امکان تعمیر ندارند. هنگامی که مشکلی برای آنها پیش بیاید؛ باید کل رادیاتور را تعویض کنید.
تفاوت رادیاتور پرهای با پنلی از لحاظ نصب روی دیوار
تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی از لحاظ قابلیت نصب روی دیوار، یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام انتخاب رادیاتور مناسب است. در بسیاری از مواقع افراد میخواهند رادیاتور روی دیوار نصب شود؛ به همین دلیل ابتدا باید به این موضوع دقت کنند که آیا رادیاتور آنها قابلیت نصب روی دیوار را دارد؟
ازآنجاییکه رادیاتورهای پنلی از جنس فولاد ساخته شده و وزن زیادی دارد، برای نصب روی دیوارها مناسب نیست. اگر میخواهید رادیاتور خود را روی دیوار نصب کنید؛ بهتر است که سراغ رادیاتورهای پرهای بروید. این نوع از رادیاتورها به دلیل استفاده از آلومینیوم در ساختار آنها، وزن کمی داشته و بدون هیچ دردسری روی دیوار نصب میشوند.
تفاوت بین رادیاتور پرهای و پنلی از لحاظ عمر مفید
عوامل مختلفی مانند خوردگی و زنگزدگی بهشدت رادیاتورها را تهدید کرده و عمر آنها را پایین میآورد. هرچه میزان مقاومت رادیاتورها در برابر این عوامل مخرب بیشتر باشد؛ طول عمر بالاتری خواهند داشت.
رادیاتورهای پرهای به دلیل برخورداری از آلیاژ آلومینیوم، دوام و مقاومت بیشتری در برابر زنگزدگی دارند؛ به همین دلیل طول عمر بیشتری نسبت به رادیاتورهای پنلی دارند. البته لازم به ذکر است که در سالهای اخیر با توسعه کاربری رادیاتورهای فولادی، تولیدکنندگان راهحل بسیار خوبی برای مقاومت بیشتر آنها در برابر زنگزدگی پیدا کردند. شرکتهای تولیدکننده با استفاده از آلیاژ فولاد از نوع گرید یک، توانستهاند تا حد زیادی رادیاتور پنلی را در برابر عوامل تخریبی مقاوم کنند.
تفاوت رادیاتور پنلی و پرهای از لحاظ امکان فروش و جایگزینی
در ادامه تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی، به قابلیت فروش و جایگزینی آنها میرسیم. رادیاتورهای پنلی بهصورت یکپارچه ساخته شده و در ابعاد خاص خود وارد بازار میشوند. درواقع شما باید بر اساس فضای موردنظر خود، رادیاتورهای پنلی را با سایزهای استاندارد خریداری کنید.
در طرف مقابل، رادیاتورهای پرهای شرایط متفاوتتری دارند. ازآنجاییکه این نوع از رادیاتورها بهصورت پرهای ساخته میشوند، میتوان ابعاد و سایز آنها را متناسب با فضای موردنظر خود افزایش یا کاهش داد. برای انجام این کار کافی است که تعداد پرهها را کم کرده و یا پرههای جدیدی را به آنها اضافه کنید.
تفاوت رادیاتور فولادی و آلومینیومی از لحاظ نحوه نصب
با اینکه نصب رادیاتورهای مختلف حتماً باید توسط نیروهای متخصص شرکت موردنظر نصب شوند، اما اهمیت بالای آن باعث شده که خریداران توجه خاصی به آن داشته باشند. رادیاتورهای پرهای به دلیل برخورداری از آلیاژ سبک آلومینیوم وزن کمتری داشته و در نهایت راحتتر نصب خواهند شد.
تفاوت رادیاتور پرهای و پنلی از لحاظ کاربرد
تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی به کاربرد آنها در محیطهای مختلف هم کشیده شده است. هرکدام از این رادیاتورها در محیط خاصی کاربرد دارند که شما باید بر اساس آنها نوع رادیاتور را خریداری کنید.
در فضاهای صنعتی و مکانهایی که رادیاتور در معرض خطرات مختلف قرار دارد؛ بهتر است که از رادیاتور فولادی یا پنلی استفاده شود. اگر بخواهید در اینگونه مکانها از رادیاتور پرهای استفاده کنید، هرگونه ضربه کوچکی باعث ایجاد خسارتهای مختلف میشود. رادیاتورهای پرهای به دلیل مقاومت کمتر در برابر ضربههای مختلف، باید در منازل و محیطهای اداری مورداستفاده قرار بگیرند.
تفاوت رادیاتور پرهای و پنلی از لحاظ قیمت
آخرین تفاوت رادیاتور پنلی و آلومینیومی مربوط به قیمت آنها است. بدون شک تمامی خریداران در کنار فاکتورهای دیگر، توجه خاصی به قیمت آنها دارند. ازآنجاییکه قیمت آلومینیوم بهمراتب بالاتر از فولاد است، میتوان گفت قیمت رادیاتور پنلی ارزانتر از رادیاتور پرهای است.
البته بهتر است بدانید که لوازم نصب رادیاتور پنلی در داخل کارتن قرار دارد، اما لوازم نصب رادیاتورهای پرهای را باید بهصورت جداگانه خریداری کرد. همین امر یکی از مهمترین عوامل بالابودن قیمت رادیاتور آلومینیومی یا پرهای نسبت به رادیاتور پنلی است.
کدامیک از رادیاتورهای پرهای یا پنلی را خریداری کنیم؟
رادیاتورهای پرهای و پنلی دارای خصوصیات خاص و منحصربهفردی هستند؛ به همین دلیل در موارد مختلفی باهم تفاوت دارند. انتخاب رادیاتور پنلی یا پرهای، کاملاً بستگی به نیاز شما خواهد داشت. هنگامی که تفاوت این محصولات را بادقت بررسی کنید؛ خرید بهترین گزینه برایتان راحتتر خواهد شد.