شیرازی یار

با انواع سرویس پکیج دیواری آشنا شوید

تعداد بازدید: 432
دسته بندی : عمومی

هرچند ممکن است بسته به زمان انجام سرویس (از نظر فصل سال) مجموعه امور متفاوتی در طول این دوره انجام شوند اما عموماً انجام امور زیر، بخشی از پروسه سرویس پکیج دیواری هستند.

هرچند ممکن است بسته به زمان انجام سرویس (از نظر فصل سال) مجموعه امور متفاوتی در طول این دوره انجام شوند اما عموماً انجام امور زیر، بخشی از پروسه سرویس پکیج دیواری هستند.

  • رسوب‌زدایی.
  • پایش فشار آب.
  • پایش عملکرد سیستم گرمایش.
  • هواگیری سیستم گردش آب.
  • بررسی تنفس پکیج شامل دودکش و فن.
  • بررسی سایر امور جانبی.

رسوب زدایی در سرویس پکیج

رسوب زدایی پکیج گرمایشی یکی از کار های مهمی است که حتما باید در سال حداقل یک بار صورت گیرد تا جلوی خرابی های احتمالی پکیج گرفته شود. به دلیل سختی آب شهری مورد مصرف و وجود املاح و مواد مختلف در که آب پس از گذشت چندین ماه لوله های پکیج رسوب گرفته و راه آن مسدود خواهد شد. مدت زمانی که ممکن است لوله ها دچار رسوب گرفتگی شوند معمولا چند ماه و نزدیک به یکسال می باشد.

یعنی پس از گذشت 6 الی 7 ماه از مصرف پکیج بهترین زمان است تا پکیج را رسوب زدایی شود. رسوب گرفتن لوله های پکیج و مسدود شدن آن ها باعث می شود تا جریان آب کند شود و در مراحل گرم شدن آب اختلال ایجاد شود و بی توجهی به این مورد که باعث کاهش طول عمر پکیج و وارد شدن خسارات بیشتر خواهد شد .

پس بهترین زمان سرویس پکیج برای رسوب زایی 6 تا 7 ماه است واین کار باعث جلوگیری از خرابی آن می شود. برای رسوب گیری باید آب محفظه ی پکیج خالی شود. هنگام رسوب زدایی از مواد های اسیدی استفاده می شود. موقع استفاده از این مواد تمامی نکات ایمنی را باید رعایت کنید. اما به دلیل حساسیت بالای رسوب زدایی و استفاده از مواد اسیدی در این کار توصیه ما به شما این که این عمل را به سرویس کاران ماهر بسپارید. هزینه رسوب زدایی پکیج در سرویس دوره ای با توجه به میزان موادی که استفاده شده است در رسوب گیری و عوامل دیگر تعیین می شود.

کنترل فشار آب

یکی دیگر از کارهایی که در سرویس دوره ای پکیج انجام خواهد شد کنترل فشار آب است. کنترل فشار آب از آن جهت اهمیت دارد که کم بودن و یا زیاد بودن فشار آب به مرور و با گذشت زمان به دستگاه آسیب جدی ای را وارد می کند.

عملکرد مدار گرمایشی

یکی دیگر از کارهایی که در سرویس پکیج باید انجام شود بررسی صحت عملکرد مدار گرمایشی است و اد کردن محور پمپ سیرکولاسیون. اگر که در این محور گرفتگی داشته باشد پمپاژ آب با مشکل روبه رو شده و آب سرد و گرم به خوبی به محل مورد مصرف نمی رسد و دچار مشکل خواهد شد.

کنترل منبع انبساط

مبنع انبساط از دو پوسته فلزی تشکیل شده است. درون آن یک دیافراگم لاستیکی قرار دارد که از یک سمت به آب مدار گرمایش متصل است و طرف دیگر از گاز بی اثر مانند نیتروژن با فشار 1 بار پر می‌شود. وظیفه‌ی منبع انبساط پکیج تعادل فشار آب درون سیستم است به این صورت که اگر فشار آب سیستم زیاد شود، فشار اضافه وارد منبع انبساط شده و اگر سیستم با کاهش فشار روبه رو شود این کاستی را منبع انبساط جبران کرده و فشار لازم را برقرار می‌کند و آب مورد نیاز سیستم با فشار مطلوب وارد چرخه مدار می‌شود. کنترل منبع انبساط در سرویس‌های دوره‌ای از عدم تنظیم فشار در پکیج جلوگیری می‌کند .

بررسی مبدل ثانویه در دستگاه‌های دو مبدله

در دستگاه‌های دو مبدله، یک مبدل به نام مبدل ثانویه یا صفحه‌ای وجود دارد. وظیفه مبدل اصلی یا اولیه گرم کردن آب مدار گرمایش و وظیفه مبدل صفحه ای یا ثانویه گرم کردن آب مصرفی است. مبدل اصلی گرمای خود را مستقیما از شعله‌های مشعل می‌گیرد و آب را گرم می‌کند و سپس آب گرم شده به داخل مبدل ثانویه هدایت شده و آن را گرم خواهد کرد و دوباره به مبدل اصلی برگشت داده می‌شود. به عبارت دیگر مبدل اصلی گرمای خود را مستقیما از شعله های مشعل گرفته و مبدل ثانویه گرمای خود را از آب گرم مبدل اصلی می‌گیرد. مبدل‌های ثانویه در دستگاه‌های دو مبدله جای مبدل‌های بزرگ کویلی و دوجداره را به خوبی پر کرده‌اند اما به علت کم بودن فاصله بین صفحات داخلی آنها احتمال گیر کردن رسوب و مواد زائد وجود دارد و لذا باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود مواد معلق به داخل این مبدل در نظر گرفته شود. توجه به بهترین زمان سرویس پکیج دیواری یکی از همین تمهیدات است .

هواگیری

هواگیری یکی دیگر از اقداماتی است که یک سرویس کار خوب در هنگام سرویس پکیج به آن توجه کرده و انجامش می دهد. هواگیری باعث کاهش سروصدای پکیج خواهد شد، و این کار باعث بهبود عملکرد پکیج و رادیاتورها خواهد شد در نتیجه مصرف گاز را کاهش می دهد چرا که پکیج دیگر هوا نداشته است و عملکرد خوبی خواهد داشت. هواگیری باید زمانی انجام شود که رادیاتورها گرم باشد و توجه داشته باشید که آب گرم روی دستتان نریزد. این کار باید با احتیاط انجام شود بهتر است که این کار را خودتان انجام ندهید و به یک سرویس کار ماهر بسپارید.

بررسی دودکش و فن پکیج

دودکش و فن پکیج و نحوه ی عملکرد آن ها نیز در زمان سرویس پکیج انجام می شود. توجه به فن و دودکش پکیج امری ضروری است چرا که هرکوتاهی در این زمینه و وجود گرفتگی در مسیر لوله ی دودکش باعث خروج گاز دی اکسید کربن می شود و دستگاه دچار خفگی شده و عملکرد آن دچار مشکل می شود. در پکیج های بدون فن باید مسیر دودکش بررسی شود تا گرفتگی ای نداشته باشد. همینطور دودکش باید طوری نصب شود که خمیدگی و پیچیدگی نداشته باشد و مسیر طولانی ای را طی نکند.

تنظیم حرارت پکیج

یکی دیگر از اقداماتی که در زمان سرویس دوره ای پکیج انجام می شود همین تنظیم حرارت پکیج است. تنظیمات حرارتی آن برای فصل گرما و فصل سرما با هم فرق دارد.

 


نظرات