شیرازی یار

علائم خرابی، نحوه تست و تنظیم پمپ پکیج

تعداد بازدید: 1496
دسته بندی : عمومی
منبع : https://qctm.ir

پمپ وظیفه گردش آب در رادیاتورها یا لوله های گرمایش از کف و یا مبدل صفحه ای را دارد و باعث افزایش تبادل حرارتی در دستگاه می گردد.

پمپ سیرکولاتور پکیج (circulation water pump)

پمپ وظیفه گردش آب در رادیاتورها یا لوله های گرمایش از کف و یا مبدل صفحه ای را دارد و باعث افزایش تبادل حرارتی در دستگاه می گردد.

جهت کمک به استارت زدن پمپ، روی آن یک خازن (۲ تا ۲/۷ میکروفارادی) نصب شده است. اتصال پمپ به برد کنترل توسط سیم فاز، نول و ارت انجام می‌گیرد.

در پکیج تک مبدله، پمپ پکیج فقط در حالت زمستانه روشن است و زمانی که آب گرم مصرفی باز است، پمپ کار نمی کند. اما در پکیج دومبدل در هر دو حالت رادیاتورها و مصرفی، پمپ پکیج کار می‌کند.

به طور کلی پمپ ها در دو نوع تولید می شوند.

1. دور ثابت : در این پمپ ها معمولاً دور پمپ به صورت دستی یا پارامتری روی حداکثر قرار می‌گیرد. مگر اینکه فضایی که باید توسط پکیج گرم شود کوچک باشد. که در اینصورت دور پمپ را کاهش می‌دهند تا زمان کافی برای تبادل حرارت در رادیاتورها تامین گردد. این پمپ ها در دو نوع زیر ساخته می شوند.

  • آنالوگ
  • پارامتری

2. دور متغیر : در این پمپ ها دور توسط برد کنترل و با توجه به اختلاف دمای سنسورهای رفت و برگشت گرمایش کم و زیاد می شود. به طور مثال: اگر اختلاف دمای بین لوله رفت و برگشت گرمایش حدود ۲۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر باشد پمپ با دور تند و اگر کمتر از آن باشد با دور آرام کار می کند.

  • پله ای (دو دور و سه دور)
  • مدولار

در پمپ های مدولار که دارای قیمت بالاتری نیز هستند (معمولاً پیچ بازدید روی پمپ وجود ندارد و دورهای مختلف روی بدنه آن درج نشده است) دور پمپ از صفر تا صد تغییر می کند و محدود در چند دور نمی باشد. روی این پمپ ها معمولاً یک LED برای تشخیص نحوه عملکرد پمپ پیش‌بینی شده است.

اگر چراغ خاموش باشد، طبیعتاً پمپ نیز خاموش است و اگر چراغ به رنگ سبز روشن شود، پمپ به حالت دور ثابت کار می کند. سبز چشمک زن نشانه کارکرد پمپ به حالت دور متغیر بوده و چراغ قرمز ثابت نشانه توقف کار پمپ میباشد. در صورتی که چراغ سبز و قرمز به صورت متوالی روشن شوند، احتمال وجود هوا در پمپ یا کمبود آب در مدار وجود دارد.

قطعات پمپ پکیج

  • استاتور (Stator) یا سیم پیچ
  • روتور (Rotor) یا شفت
  • توربین یا پروانه
  • جعبه تقسیم برق
  • کلید تغییر سرعت پمپ (تنظیم سه حالت سرعت پمپ)
  • هوزینگ (Housing)
  • خازن موتور (ذخیره کننده انرژی برای راه اندازی الکتروموتور پمپ)
  • پیچ تنظیم سرویس کار یا پیچ بازدید

اصطلاحات

پمپ سیرکولاتور پکیج : معمولا در سمت راست و در مسیر برگشت رادیاتورها نصب می‌شود. وظیفه آن گردش آب در است.

هد پمپ : قدرت پمپ جهت انتقال آب را هد می‌نامند. مقدار هد بر حسب متر بیان می‌شود.

دبی پمپ : به میزان گردش آب در واحد زمان می‌گویند. مقدار دبی نیز بر حسب لیتر بر ثانیه، دقیقه یا ساعت بیان می‌شود.

گیرپاژ پمپ : قفل کردن پمپ به دلیل فنی گیرپاژ نامیده می‌شود.

سیستم ضد گیرپاژ پمپ : از قطعات سیستم ایمنی پمپ است. در صورت استفاده نکردن پمپ به مدت طولانی، پمپ ۲۰ ثانیه می‌چرخد تا گیرپاژ نکند. نکته قابل تامل این است که سیستم ایمنی پمپ تنها در زمان روشن بودن عمل می‌کند، بنابراین پمپ پکیج حدالامکان نباید از برق جدا شود.

سیستم Anti Freeze یا ضد یخ زدگی : جهت جلوگیری از یخ زدن آب در مدار دستگاه پکیج، زمانی که دمای آب به زیر ۷ درجه سانتیگراد برسد، آب را به جریان می اندازد.

نحوه تست پمپ

در روی پمپ پکیج یک پیچ بازدید وجود دارد. در صورت کار نکردن پمپ پکیج، می‌توان آن را باز کرده و چرخش پمپ را بررسی نمایید. در صورت گیرپاژ بودن پمپ با یک پیچ گوشتی دوسو، محور روتور را بچرخانید تا محور خلاص و به گردش در بیاید.

برای تست خازن، مولتی متر را در حالت تست ظرفیت قرار دهید و مقدار ظرفیت آن را اندازه گیری کنید. این مقدار باید با مقدار نوشته روی آن مطابقت داشته باشد.

سرویس پمپ سیرکولاتور پکیج

گاهی وجود هوا یا روسوبات در سیستم گرمایشی پکیج، عملکرد پمپ را بهم می ریزد و در این حالت با یک بار اجرای سرویس و هواگیری پمپ پکیج می‌توانید، مشکل پمپ را برطرف نمایید.

1. ابتدا آب ورودی به پکیج را ببندید.

2. سپس آب مدار گرمایش را تخلیه کنید (توسط باز کردن شیر پرکن و شیر آب گرم آشپزخانه).

3. قاب پکیج را باز کنید.

4. پیچ های پمپ پکیج را باز کنید.

.فیش، سوکت و یا سیم های برق را در بیاوردید.

6. روتور و استاتور پمپ را از قسمت هوزینگ باز کرده و سعی کنید با دست روتور را بچرخانید.

7. اگر روتور به خوبی نمی چرخد یا صدا می دهد، ابتدا رسوب اطراف آن را پاک کرده و در صورت نیاز با کمی مایع ظرفشویی آن را بشویید.

8. روتور را در جای خودش قرار داده و دوباره تست کنید. در صورت برطرف شدن مشکل پیچ های پمپ را مجدداً ببندید.

9. با کلید تنظیم سرعت، سرعت مناسب را براساس متراژ فضایی که قرار است گرم شود انتخاب کنید.

10. شبر آب گرم آشپزخانه را ببندید.

11. شیر آب ورودی به پکیج را باز کنید.

12. پس از رسیدن فشار به اندازه ۱/۵ بار، شیر پرکن پکیج را ببندید.

13. رادیاتورها را هواگیری کنید.

علائم خرابی پمپ پکیج

از پمپ سروصدای زیاد می آید.

آب گرم به رادیاتورها نمی رسد.

پمپ نشتی آب دارد.

سیم برق قطع است.

پمپ کار نمی کند.

به طور کلی قطعات پکیج به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند

1. برد کنترل : مغز دستگاه می باشد و با توجه به شرایطی که از حسگرها دریافت می کند، فرمان لازم را به قطعات تحت کنترل خود می دهد.

2. حسگرهای پکیج : قطعاتی مانند سنسورها، پرشر سوئیچ ها، ترموستات دود و … هستند که وظیفه اعلام وضعیت دستگاه به برد کنترل را بر عهده دارند.

3. قطعات مجری فرمان : قطعاتی همچون پمپ، شیر کنترل گاز، فن و … می باشند که این قطعات به خودی خود هیچگونه فعالیتی ندارند مگر اینکه برد کنترل به آنها فرمان بدهد.

4. قطعات مکانیکی : قطعاتی مثل منبع انبساط، هیدرو بلوک ها و … هستند که نیازی به فرمان از سمت برد کنترل ندارند و به فعالیت خود ادامه می دهند. این قطعات در زمان قطعی برق از کار نمی افتند.


نظرات